ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

STELIOS AWARDS FOR YOUNG ENTREPRENEURS IN GREECE 2024

 

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για περισσότερες πληροφορίες:

 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
Τα βραβεία διοργανώνονται κάθε χρόνο εδώ και 11 συνεχή έτη. Το έτος 2020 και 2021 τα βραβεία αναβλήθηκαν και επιστρέφουν ξανά το 2022. 
απευθύνονται αποκλειστικά σε νέους και νέες Έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών που έχουν ιδρύσει την εταιρεία τους στην Ελλάδα και έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τα τελευταία 5 χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον 30.000 € το χρόνο. Η επιχείρησή τους πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον 3 άτομα και ο επιχειρηματίας πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής. Εάν οι ιδιοκτήτες είναι δύο, θα πρέπει να κατέχουν πάνω από το 80% της εταιρείας μεταξύ τους.

Οδηγίες Συμπλήρωσης Αίτησης
Η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται αποκλειστικά online, μέσα από τη σελίδα του ιδρύματος. Οι υποψήφιοι καλούνται να «κατεβάσουν» τη σχετική φόρμα συμμετοχής, να τη συμπληρώσουν και να τη στείλουν σε μορφή pdf στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα ανακοινωθεί, αναγράφοντας “STELIOS AWARDS FOR YOUNG ENTREPRENEURS” και το όνομα τους στο θέμα του e-mail.

Νικητές και υποψήφιοι προηγούμενων ετών είναι ευπρόσδεκτοι και μπορούν να υποβάλουν εκ νέου συμμετοχή, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία και εφόσον πληρούν όλα τα κριτήρια.

Διαδικασία Επιλογής και Συνεντεύξεις
Η επιτροπή αξιολόγησης αποτελείται από τον Στέλιο Χατζή-Ιωάννου , μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος καθώς επίσης και εργαζόμενους που συμμετέχουν στην διοργάνωση και εκτέλεση των βραβείων.

Σημειώνεται ότι οι νικητές έχουν την ευκαιρία – αλλά όχι την υποχρέωση- να γίνουν μέλη της easy family of brands.

Οι νικητές πρέπει να γνωρίζουν ότι θα κληθούν μέσα στους επόμενους από την βράβευση μήνες να δώσουν συνεντεύξεις σε περιοδικά , εφημερίδες , ενημερωτικές ιστοσελίδες κλπ.

Επιπλέον, οι νικητές μπορεί να κληθούν να συμμετάσχουν σε μελλοντικά διαφημιστικά ή ενημερωτικά προγράμματα για την επιχειρηματικότητα των νέων. Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι σε όλη τη διαδικασία η όποια πνευματική ιδιοκτησία τους καθώς και όποιες άλλες ευαίσθητες πληροφορίες που σχετίζονται με την επιχείρησή τους θα προστατεύονται.   

Η ιστορία των Stelios Awards for Young Entrepreneurs
Από το 2008, και με μια μικρή παύση τα έτη 2020 και 2021 λόγω πανδημίας, τα Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece έχουν καθιερωθεί ως ένας σημαντικός για την ελληνική επιχειρηματικότητα θεσμός που ενισχύει ουσιαστικά την εθνική οικονομία της Ελλάδας. Συμπεριλαμβανόμενης της φετινής διοργάνωσης, θα έχουν ενισχύσει τις νέες επιχειρήσεις της χώρας με το συνολικό ποσό των €1.020.000, από το 2008 έως σήμερα. Στο πλαίσιο του θεσμού, έχουν μέχρι σήμερα βραβευθεί συνολικά 43 επιχειρήσεις. Τo 2019, το πρώτο βραβείο κέρδισε η Hempoilshop, εταιρεία που εμπορεύεται προϊόντα κλωστικής και βιομηχανικής κάνναβης, η οποία, εκτός από το βραβείο επιλέχθηκε από τον Sir Στέλιο Χατζη-Ιωάννου ώστε να γίνει μέλος της easy family of brands: https://easyhemp.gr/.

Αντίστοιχα, το 2018 μεγάλος νικητής αναδείχθηκε το Ferryhopper, η πρωτοποριακή πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που μέσα από διάφορες λειτουργίες μετατρέπει τη διαδικασία online κράτησης ακτοπλοϊκού εισιτηρίου σε μια απλή και ευχάριστη εμπειρία. Το Ferryhopper εντάχθηκε στο δυναμικό της easy family of brands, δημιουργώντας τη νέα πλατφόρμα http://www.easyferry.com.

Τις προηγούμενες χρονιές, νικήτριες ανακηρύχθηκαν οι εταιρείες:
Melira Greek Honey (2017), Sun of a Beach (2016), Sede (2015), Ancient Greek Sandals (2014), Nanobionic(2013), People for Business (2012),
Fereikos Helix (2011), Fasmetrics (2010), Zoo.gr (2009) και Simply Burgers (2008).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους νικητές προηγούμενων ετών, μπορείτε να βρείτε πατώντας ΕΔΩ.

click to share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email