ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ 2018

 

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018/ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΥΨΟΥΣ €505.000 ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 505.000  προς στις οικογένειες των θανόντων από τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου 2018 στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής. Το πρόγραμμα άμεσης οικονομικής ενίσχυσης ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον ίδιο τον Στέλιο Χατζηιωάννου στις 4 Οκτωβρίου 2018, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Οι συγγενείς των 99 θανόντων κλήθηκαν να παραστούν στα γραφεία του Ιδρύματος στην οδό Ευριπίδου 10 στην Αθήνα, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για επιδότηση ύψους 5.000 € για κάθε θανόντα. Συνολικά, λάβαμε γραπτά 94 αιτήσεις. Με την προσθήκη ορισμένων επιπρόσθετων ex gratia δωρεών σε οικογένειες που έχασαν 3 ή 4 μέλη, το συνολικό ποσό που χορηγήθηκε άγγιξε τα €505.000. Η υπόσχεση που είχε δοθεί εξ’ αρχής, για την κατάθεση του ποσού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου του 2018, τηρήθηκε στο ακέραιο. Για λόγους διαφάνειας, τα ονόματα των δικαιούχων αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.stelios.org (http://www.stelios.org), με εξαίρεση ορισμένους δικαιούχους που ζήτησαν να μη δημοσιοποιηθούν τα προσωπικά τους στοιχεία. Το Ίδρυμα έλαβε άδεια να δημοσιεύσει 72 από τα 92 ονόματα των θανόντων.           

 
Ο κ. Χατζηιωάννου σχολίασε:

«Σε αυτή την τραγική περίσταση, χαίρομαι που ήμασταν σε θέση να προσφέρουμε, τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά, άμεση οικονομική βοήθεια σε όσους τη ζήτησαν. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες των θανόντων. Καλό κουράγιο.»