Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζη-Ιωάννου στηρίζει με δωρεά τον 10ο Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Άνθρωπος στο Κέντρο» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Λίγα λόγια για τα 10 χρόνια του Παιδικού Διαγωνισμού ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ξεκίνησε το 2013 με στόχο να δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας, όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου καθώς και τα Ειδικά Σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης) να γνωρίσουν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και συγχρόνως να αναπτύξουν τη φαντασία τους.

Στο διαγωνισμό τα παιδιά συμμετέχουν αυτόνομα ή μέσω σχολείων. Την αξιολόγηση των έργων και την ανακήρυξη των νικητών, αναλαμβάνει η κριτική επιτροπή που αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες του χώρου της τέχνης και του πολιτισμού. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν παιδιά και μαθητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικά σχολεία και κέντρα υποδοχής και ένταξης προσφύγων. Στο εξωτερικό, ο διαγωνισμός υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, τις Πρεσβείες και τα Προξενεία σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, την Αυστραλία και την Αμερική και από τα επί τόπου ελληνικά σχολεία.

Tα έργα θα πρέπει να σταλθούν ταχυδρομικά έως τις 30 Μαΐου 2023 στα γραφεία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην παρακάτω οδό:
Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ καλέστε στο τηλέφωνο: (+30) 210 7228321-3 ή ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: kidscontest.

Παρουσίαση Έργων

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν φέτος σε μια μεγάλη έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων από τις 23 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Ψηφιακή πλατφόρμα kidscontest.gr

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας kidscontest.gr, τα παιδιά μπορούν να περιηγούνται σε αυτήν όλο τον χρόνο και κάθε μήνα να συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες για το σπίτι, για το σχολείο και με περιεχόμενο ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά ΑμεΑ.

Δελτίο Τύπου - Press Release

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το δελτίο τύπου του διαγωνισμού:

Ημέρες
΄Ωρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email