Ημερίδα από την Ένωση Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα στο Stelios Foundation Conference Hall στην Πλάκα

Ημερίδα με θέμα «Ενεργή συμμετοχή των μεταναστών: επηρεάζοντας το παρόν, διαμορφώνοντας το μέλλον»

Πέμπτη 9 Μαϊου 2024, 5 μ.μ. – 9 μ.μ.

Stelios Foundation Conference Hall,  

Kidathinaion 22, Plaka, Athens

Η Ένωση των Ουκρανών Γυναικών Ελλάδας και η Ένωση της Ουκρανικής Διασποράς υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία και την υποστήριξη τοu Stelios Philanthropic Foundation, την Πέμπτη 9 Μάϊου και ώρα 5 μ.μ. – 9 μ.μ., διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ενεργή συμμετοχή των μεταναστών: επηρεάζοντας το παρόν, διαμορφώνοντας το μέλλον».

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι να υπογραμμίσουμε τον ρόλο των μεταναστευτικών κοινοτήτων στην υποστήριξη και την ώθηση που δίνουν στα μέλη τους ώστε να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μετανάστριες και μετανάστες που φέρνουν την αλλαγή καθημερινά, θα μοιραστούν καλές πρακτικές, θα αναδείξουν κενά στην εκπροσώπησή τους και θα προτείνουν λύσεις.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο: «AGENCY PROJECT. Vote with her», ένα έργο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γυναικών Μεταναστριών (ENoMW) σε συνεργασία με το femLENS καθώς και με εθνικές και τοπικές οργανώσεις στα κράτη μέλη της ΕΕ. Στην Ελλάδα, το έργο υλοποιεί η Ένωση Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα.

Ο κύριος στόχος του «AGENCY» είναι η αύξηση της πολιτικής συμμετοχής των γυναικών με μεταναστευτικό υπόβαθρο στο πλαίσιο των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2024 σε 15 κράτη της ΕΕ (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Λιθουανία, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σουηδία, Φινλανδία). Η υλοποίηση του έργου θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συμμετοχή του Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών,  Ομίλου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων (ΟΔΕΘ) και με τη συμβολή του Κέντρου Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων| ACCMR.

Για δήλωση συμμετοχής, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα μέχρι τις 8 Μαΐου: https://forms.gle/vLsWKATaMxDP67XX6

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Πρόεδρο της Ένωσης Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδας, Hanna Olinych στα ακόλουθα στοιχεία:
email : ukr.women.gr@gmail.com
αριθμός επικοινωνίας : +306907588485