Επισκεψη της Dame Shafik Minouche – διευθυντρια του Lse , στο φαγητο απο καρδιασ στην αθηνα

Η διευθύντρια του παγκοσμίος γνωστού Βρετανικού πανεπιστημίου LSE , Dame Shafik Minouche , επισκέφτηκε χθές στην Αθήνα το ”Φαγητό απο Καρδιάς”.

Έχει διατελέσει υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας ώς και το 2014 , ενώ επίσης έχει παράξει σημαντικό ακαδημαικό έργο ώς οικονομολόγος. Έχει μιλήσει , διδάξει και δημοσιεύσει εκτεταμένα άρθρα σχετικά με την παγκοσμιοποίηση , τις αναδυόμενες αγωρές και το περιβάλλον.

Την υποδέχτηκε η ομάδα του Ιδρύματος στην Ελλάδα και ένα απο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου , ο κύριος Νίκος Μουρκογιάννης.

Ξεναγήθηκε στο χώρο της Ευριπίδου 10 , τό μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο σημείο διανομής σνακ στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Μετά απαντήθηκαν διάφορες ερωτήσεις της για τον τρόπο και το σκεπτικό της λειτουργίας του προγράμματος.

Επίσης συζήτησε με τους εργαζόμενους οι οποίοι τις περιέγραψαν τις όμορφες εμπειρείες τους καθώς και τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Η Minouche έχει παραστεί στο παρελθόν σε events που έχουμε διοργανώσει στην Αγγλία , με αφορμή πάντα τις υποτροφίες που δίνονται σε φοιτητές στο LSE . Το βρετανικό παράρτημα το Ιδρύματος έχει έδρα στο Λονδινό , και αναπτύσσει και εκεί σημαντική φιλανθρωπική δράση , βοηθόντας ανάπηρους επιχειρηματίες να προοδεύσουν αλλα και στηρίζοντας διάφορες μικρότερες οι μεγαλύτερες ΜΚΟ στο έργο τους.

Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου είναι τιμώμενος alumni του LSE και πιστεύει στην στήριξη των νέων μέσα απο την παιδεία. Αυτό αντανακλάται στις περισσότερες απο 120 υποτροφίες που ο ίδιος έχει χρηματοδοτήσει αποκλειστικά μέσω του Ιδρύματος του.

H Dame Shafik Minouche με τον Νικο Μουρκογιάννη
Η Dame Shafik Minouche με τον Νίκο Μουρκογιάννη