Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Φαγητό από Καρδιάς»

Η πρωτοβουλία «Φαγητό από Καρδιάς» ξεκίνησε αρχικά το Μάιο του 2013 στην Κύπρο και επεκτάθηκε το 2014 σε Αθήνα και Πειραιά, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Διαχρονικός στόχος της όλα αυτά τα χρόνια είναι η υποστήριξη ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Από την έναρξη του προγράμματος, το «Φαγητό από Καρδιάς» προσφέρει δωρεάν σνακ και ένα χαμόγελο από καρδιάς σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική και κοινωνική διάκριση. Σήμερα αριθμεί 6 σημεία διανομής σε Ελλάδα (Αττική) και 5 σε Κύπρο.

Η προσφορά φαγητού αποτελείται από 1 ή 2 σνακ στον κάθε επισκέπτη την ημέρα (ανάλογα το σημείο διανομής), που παράγονται από γνωστές βιομηχανίες τροφίμων στην Ελλάδα (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά γκοφρέτες, κρουασάν, τσουρεκάκια, μπισκότα) τα οποία έχουν λιανική τιμή περίπου 1 ευρώ το καθένα.

Η διαδικασία :

Το ονοματεπώνυμο και η ηλικία των δικαιούχων καταγράφονται στο αρχείο του προγράμματος με τα επίσημα έγγραφά τους (ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια παραμονής κλπ.). Η εθνικότητά τους ή άλλα στοιχεία πέρα αυτών δεν καταγράφονται. Με την καταχώρηση των στοιχείων του, ο καθένας λαμβάνει την κάρτα του προγράμματος με την οποία μπορεί να προσέλθει καθημερινά σε ένα από τα σημεία διανομής κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας τους για να παραλάβει το/τα σνακ που του/της αντιστοιχούν.

Στοιχεία :

Από το 2013 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 έχουμε μοιράσει συνολικά 28.000.000 σνακ σε Ελλάδα και Κύπρο, με αντίστοιχη λιανική τιμή 30.000.000 ευρώ.

Κατά μέσο όρο, δεχόμαστε 145.000 επισκέψεις κάθε μήνα αυτή τη περίοδο.

Περισσότερες πληροφορίες για τα σημεία διανομής σε Αθήνα και Πειραιά μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Σημεία Διανομής Φαγητό Από Καρδιάς