ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ”ΦΑΓΗΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ” ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ-COVID ΕΠΟΧΗ

Το μεγαλύτερο και παλαιότερο πρόγραμμα άμεσης βοήθειας του Ίδρύματος , επανεκκίνησε την λειτουργία του και οι επισκέπτες προσέρχονται σε μεγάλους αριθμούς. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα καλύπτει μια απο τις βασικότερες ανθρώπινες ανάγκες , αυτήν της σίτισης , προσφέροντας 2 τεμάχια τσουρέκι ή σοκολάτας , κάθε εργάσιμη μέρα , σε όποιον το ζητήσει.

Όπως ήταν λογικό προβληματιστήκαμε έντονα στο δίλλημα μεταξύ του φόβου της διασποράς του κορωνοιού και της καθημερινής επιβίωσης των χιλιάδες συνανθρώπων μας που προσέρχονται καθημερινά στα σημεία διανομής μας. Αποφασίσαμε πως μεγάλος αριθμός των επισκεπτών μας στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινή διατροφή τους ( για πολλούς την ίδια την επιβίωση τους) και θα ήταν λάθος μας να μην τους στηρίξουμε , πόσο μάλιστα σε μια περίοδο κρίσης και δυσκολίας όπως αυτή που διανύουμε .

Για το λόγο αυτό εφαρμόζοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας συνεχίζουμε την διανομή μας και στεκόμαστε στο πλευρό των πλέων αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας , έμπρακτα και με υπευθυνότητα.

Τα νεα μετρα που εφαρμοζουμε

  1. Χρησιμοποιούμε ιατρικές μάσκες και γάντια , ενώ επίσης απολυμαίνουμε τακτικά τα χέρια μας με αντισηπτικό.
  2. Απαγορεύεται και εφαρμόζεται αυστηρά η είσοδος στο σημείο διανομής σε οποιονδήποτε δεν φοράει μάσκα προστασίας. Εναλλακτικά ο επισκέπτης μπορεί να καλύψει το πρόσωπο του με ένα μαντήλι η μια μπλούζα.
  3. Έχούμε έιδη αντικαταστήσει το χάρτινο δελτίο ωφελούμενου με πλαστική κάρτα με barcode η οποία σκανάρεται εξ αποστάσεως χωρίς να φεύγει ποτέ απο το χέρι του επισκέπτη.
  4. Τηρούμε σειρά προτεραιότητας , αποφεύγοντας τον συνοστισμό μέσα στο κτήριο της διανομής και διασφαλίζουμε την τήρηση της ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.
αποστάσεις 1,5 μέτρου

Παρακάτω θα βρείτε περισσότερες σχετικές φωτογραφίες απο την ημερήσια διανομή μας στο κεντρικότερο σημείο διανομής , στο κέντρο της Αθήνας , Ευριπίδου 10 . Το σημείο αυτό επισκέπτονται είδη 5.500 χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά .