δελτιο τυπου : ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ TON ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ – ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΑΓΗΤΟ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ» ΣTOυς350,000 ΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ – ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ 2019 63% ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΝΟ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

“All time high” σημείωσε η προσέλευση του κοινού στη φιλανθρωπική δράση «Φαγητό από Καρδιάς» του ιδρύματος Στέλιοs Χατζηιωάννου, που μόνο τον Οκτώβριο του 2019 προσέφερε σνακ συνολικά σε 349.436 ωφελούμενους/επισκέπτες στην Ελλάδα και στην Κύπρο . Το πρόγραμμα που ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2014 και έκτοτε προσφέρει κάθε εργάσιμη ημέρα – χωρίς καμία διάκριση –  φαγητό/snack σε συνανθρώπους μας που προσέρχονται στα 7  Κέντρα Διανομής στην Αττική.

Για τις ακριβείς διευθύνσεις των σημείων αυτών επισκεφτείτε το ελληνικό website του Ιδρύματος   www.steliosfoundation.gr . Η προσφορά φαγητού παίρνει την μορφή των 2 σνακ στον κάθε επισκέπτη  την ημέρα τα οποία κανονικά κοστίζουν σε ένα περίπτερο περίπου 2 ευρώ.  Επομένως τον Οκτώβριο του 2019 δόθηκαν από το ίδρυμα δωρεάν  700,000 σνακ με αγοραία αξία €700,000. 

Η δραματική αύξηση των επωφελούμενων – επισκεπτών μέσα στον Οκτώβριο 2019 (250% αύξηση σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Αθήνα τους τελευταίους 2 μήνες . Ιδιαίτερα, σε σύγκριση με τους αριθμούς της προηγούμενης χρονιάς, παρατηρείται σημαντική αύξηση 63%  καθώς τον Οκτώβριο του 2018 οι ωφελούμενοι/επισκέπτες  ανήλθαν σε 215.410.  Αυτό φαίνεται καλύτερα στο παρακάτω πινακάκι :

Αριθμός ωφελούμενων επισκεπτών σε όλα τα σημεία του Φαγητού από Καρδιάς


Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά: «Η δραματική αύξηση της ζήτησης στις περιοχές της Αθήνας και ειδικά στο σημείο διανομής της Ευριπίδου 10 όπου έρχονται  10,000 άνθρωποι την μέρα ( το οποίο σημαίνει τρείς φορές περισσότεροι επισκέπτες την ημέρα μέσα σε μόλις δύο μήνες ) , δείχνει ότι, παρότι η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται πλέον σε καιρό οικονομικής κρίσης, η ανάγκη για υποστήριξη κάποιων συνανθρώπων μας στην Αθήνα του σήμερα παραμένει πιο επιτακτική από ποτέ. Εμείς θα είμαστε εδώ να δίνουμε σε όποιον μας το ζητάει , αρκετές θερμίδες για να ζήσουν άλλη μία μέρα, χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική ή κοινωνική διάκριση.».

Μερικές φωτογραφίες απο την Ευριπίδου 10 , τον Οκτώμβριο του 2019 :