ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Το Stelios Philanthropic Foundation είναι οργανωμένο υπό τη νομική μορφή του Ηνωμένου Βασιλείου μιας εταιρείας η οποία ουσιαστικά ανήκει στα μέλη της. Αυτά τα μέλη είναι ισοδύναμα των μετόχων ενώ οι διαχειριστές είναι ισοδύναμα των διευθυντών της εταιρείας.

Οι επτά διαχειριστές και τα δέκα συνεργαζόμενα μέλη, όταν συνδυάζονται, είναι τα 17 μέλη που «κατέχουν» το Ίδρυμα.

ORLA MURPHY

Η Ms Orla Murphy είναι σύντροφος του Σερ Στέλιος Χατζη-Ιωάννου. Η κα Murphy γεννήθηκε στην Ιρλανδία, όπου απόκτησε πτυχίο στις ιππικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Λίμερικ και μετακόμισε στο Μονακό το 2008, όπου εργάστηκε ως υπεύθυνη πωλήσεων για την εταιρεία εσωτερικής διακόσμησης Boutsen Design, που ειδικεύεται στα ιστιοπλοϊκά και τα ιδιωτικά αεροσκάφη.

ARIA HAJI-IOANNOU

Η Άρια Χατζη-Ιωάννου είναι η κόρη του Σερ Στέλιος Χατζη-Ιωάννου και της κα Orla Murphy.

TRACY GHORI

H Tracy είναι η συντονίστρια των φιλανθρωπικών έργων για το Stelios Philanthropiv Foundation. Μετά από σχεδόν μία δεκαετία απασχόλησης στον τομέα “not-for-profit”, σε πολλούς διοικητικούς ρόλους για μία περιοδεύουσα θεατρική εταιρεία, εντάχθηκε με τον Σερ Στέλιο και την ομάδα του στο easyGroup το 2000. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται για το Ίδρυμα, όπου διαχειρίζεται όλες τις δραστηριότητες του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Tracy είναι πανευτυχής που της δόθηκε ο ρόλος του Συνεργαζόμενου Μέλους.

ALAN MARSH MBE FICS

Η επαγγελματική πορεία του Alan αφορούσε την Ναυτιλιακή Βιομηχανία. Είναι συνταξιοδοτημένος CEO της Braemar Shipping Group PLC και τώρα Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος και Διαχειριστής της IFAN Maritime  ̶  μία Βρετανική Φιλανθρωπική Οργάνωση. Διαχειριστής και Μέλος του Συμβουλίου – MSSC Sea Cadets και Μέλος του Συμβουλίου της RNLI. Ο Alan γνωρίζει τον Σερ Στέλιο από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 όταν είχε δουλέψει με τον αείμνηστο πατέρα του Λουκά Χατζη-Ιωάννου, ιδιοκτήτη της Troodos Shipping.

KEN GRIGGS

Ο Κεν γεννήθηκε στην Κύπρο, σπούδασε στην Αγγλία, και αφού εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στο εξωτερικό πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του πορείας στο Λονδίνο ως Διευθυντής μίας εμπορικής τράπεζας. Τώρα ζει στο Μονακό όπου παρέχει φορολογικές λύσεις σε πολυτελή σκάφη. Ο Κεν είναι, επίσης, Ταμίας και Μέλος του Δ.Σ. του Gustavia Yacht Club.

PANICOS HASSAPIS

Εν ενεργεία Ορκωτός Λογιστής με έδρα την Λεμεσό, Κύπρος. Ο Πανίκος σπούδασε οικονομικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια εντάχθηκε σε μία εταιρεία Ορκωτών Λογιστών στο City of London όπου εκπαιδεύτηκε και απέκτησε το πιστοποιητικό άσκησης του. Είναι Μέλος του Ινστιτούτου των Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία και της Ουαλία. Με τον Σερ Στέλιο έχει κοινές οικογενειακές ρίζες και τον γνωρίζει από την παιδική ηλικία του. Το λογιστικό γραφείου του Πανίκου παρέχει τις υπηρεσίες του στο Stelios Philanthropic Foundation στην Κύπρο.

MARIOS MISSIRLIS

Ο Μάριος γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1966 στη Λεμεσό της Κύπρου. Αποφοίτησε από το Ρίτσμοντ, το Αμερικανικό Διεθνές Πανεπιστήμιο του Λονδίνου το 1989 με το πτυχίο Bachelor of Arts στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα Οικονομικά. Μετά τις σπουδές του, εντάχθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση και το 2003 έκανε franchisee το easyInternetcafé στην Κύπρο. Από το 2019 είναι διευθυντής της easyGroup Europe Ltd. Το 2009 εντάχθηκε στο Stelios Philanthropic Foundation για να συντονίσει το φιλανθρωπικό έργο στην Κύπρο.

HUGO MODDERMAN

Ο Hugo Modderman γεννήθηκε και σπούδασε στην Ολλανδία πριν πάρει μεταπτυχιακό στην Ελβετία. Είχε μια εκτεταμένη καριέρα στην επενδυτική τραπεζική για πολλούς κορυφαίους παίκτες προτού δημιουργήσει τον δικό του ναυτιλιακό οίκο χρηματοδότησης, Dolfinance στο Ρότερνταμ το 1988 και έπειτα μετακόμισε στο Μονακό το 1997. Η εταιρεία ειδικεύεται στη χρηματοδότηση λύσεων για φορείς εκμετάλλευσης πορθμείων και κρουαζιερόπλοιων. Ο Hugo χρηματοδότησε το πρώτο του κρουαζιερόπλοιο (το «Bon Vivant») για την Chandris Lines το 1976 και έκτοτε επικεντρώθηκε στην αγορά της κρουαζιέρας, δίνοντας έμφαση στο πολυτελές τέλος της αγοράς. Συμμετέχει σχεδόν σε όλες τις εταιρείες κρουαζιέρας και μερικές από τις υπερπολυτελείς εταιρείες κρουαζιέρας ως σύμβουλος ή/και χρηματοδότης και έχει ιδρύσει το ετήσιο συνέδριο Marine Money Yacht Finance στο Μονακό.

LORA GALITZINE

Η Lora εργάζεται στην Coutts & Co, μια Private Bank, στο Λονδίνο τα τελευταία 15 χρόνια. Αυτή τη στιγμή είναι Διευθύντρια Πελατών στην ομάδα UHNW του τμήματος International and Family Office, όπου διαχειρίζεται τις περίπλοκες και πολύπλευρες απαιτήσεις πλούτου των διεθνών οικογενειών. Προηγουμένως, εργάστηκε στην Cedar Partners, ένα hedge fund πολλαπλών στρατηγικών, την Private Bank & Trust Co (πρόδρομος της EFG Bank) και την Julius Baer Private Bank στο Λονδίνο. Ξεκίνησε την καριέρα της ως μεσίτης στους ανταποκριτές της Shearson, Lehman/ American Express, στην Αθήνα. Έλαβε το μεταπτυχιακό της στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά και Τραπεζική από τη Σχολή Διεθνών και Δημοσίων Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, στη Νέα Υόρκη. Η Λόρα είναι επί του παρόντος διαχειριστής του Hellenic College Trust, μιας εγγεγραμμένης φιλανθρωπικής οργάνωσης που στοχεύει να υποστηρίξει προσπάθειες που προωθούν και προάγουν τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία και τη γλώσσα. Η Λόρα υπηρέτησε στο παρελθόν ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, μέλος της Εκτελεστικής και Οικονομικής Επιτροπής και Πρόεδρος Μάρκετινγκ στο Hellenic College of London, ένα δίγλωσσο και διπολιτισμικό ανεξάρτητο σχολείο. Ήταν επίσης μέντορας με την Arrival Education, έναν οργανισμό που υποστηρίζει μαθητές με χαμηλή επίδοση, εθνοτικά διαφορετικούς μαθητές από μειονεκτικά υπόβαθρα στο πλαίσιο ενός δομημένου προγράμματος ηγεσίας. Η Λόρα είναι Ελληνίδα στην εθνικότητα, αλλά γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στο εξωτερικό.

MARY TELEMACHOU

Η Μαίρη Τηλέμαχου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο μέχρι που μετακόμισε στην Ελλάδα. Είναι κάτοχος πτυχίου BA of Arts in Economics από το Deree College στην Αθήνα και μεταπτυχιακού τίτλου στις Διεθνείς Επιχειρήσεις και την Οικονομική Ανάπτυξη από το Πανεπιστήμιο του Reading. Το 1985 εντάχθηκε στην Troodos Shipping και εργάστηκε στο πλευρό του θρυλικού «King of Tankers» Λουκά Χατζη-Ιωάννου στο Τμήμα Πωλήσεων και Αγορών και το 1988 εντάχθηκε στην Half Note Productions, ηγέτης και πρωτοπόρος στον τομέα του πολιτισμού και των τεχνών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η Μαίρη έγινε Γενική Διευθύντρια της εταιρείας και ηγήθηκε του διεθνούς τμήματος τεχνών μέχρι το 1997, όταν στη συνέχεια έγινε ιδιοκτήτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας. Με πάνω από 34 χρόνια εμπειρία, η Mary είναι ένα από τα κορυφαία άτομα στον τομέα της με εμπειρία στην οργάνωση εκδηλώσεων και προώθηση συναυλιών, εκδηλώσεις συγκέντρωσης κεφαλαίων, διαχείριση καλλιτεχνών, προσαρμοσμένες δημιουργικές ιδέες και υλοποίηση για διεθνείς εταιρικούς πελάτες. Η δημιουργική επιτυχία της εταιρείας έχει συνδεθεί με μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με υψηλού επιπέδου διεθνείς καλλιτέχνες από όλα τα είδη, όπως οι Elton John, Tina Turner, José Carreras, Sting, Bob Dylan, Diana Ross, Miles Davis, David Bowie, Sarah Brightman, Ο Μάριος Φραγκούλης, η Νάνα Μούσχουρη και πολλοί άλλοι και στην πλειοψηφία των Ελλήνων καλλιτεχνών: ο Μίκης Θεοδωράκης, ο βραβευμένος με Όσκαρ Μάνος Χαντιδάκης κ.α. Οι πελάτες: Disney, Αθήνα 2004, Υπουργείο Πολιτισμού του Πεκίνου, Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2008, All State Insurance, Eurobank Private Banking, Procter and Gamble και πολλά άλλα. Η συγκέντρωση χρημάτων αποτελεί μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της εταιρείας με εκδηλώσεις για λόγους όπως: Διεθνής Αμνηστία «Human Rights Now!», Μουσείο Ακρόπολης, Ίδρυμα Λευχαιμίας José Carreras, «Φλόγα» για παιδιά με καρκίνο, «Ζω για μένα» καταπολεμώντας τον καρκίνο και τις χρόνιες ασθένειες , MDA Hellas για άτομα με νευρομυϊκές παθήσεις, The Great School of the Nation (Κωνσταντινούπολη), The Horatio Alger Association of Distinguished Americans που παρέχει υποτροφίες σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν αντιξοότητες, International Live Music Conference ‘Nikos Fund’ fundraising (Ηνωμένο Βασίλειο). Σήμερα, η Mary διευθύνει την Half Note Productions.