Νίκος Μουρκογιάννης

Ο Νίκος είναι σύμβουλος επιχειρήσεων, επίτημος δικηγόρος και συγγραφέας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου και επίτιμος καθηγητής στο Cass Business School. Είναι γνωστός ως συγγραφέας του βιβλίου “Σκόπος : Η αρχή των μεγάλων επιχειρήσεων”, το οποίο είναι μεταφρασμένο από τα αγγλικά σε πολλές ξένες γλώσσες . Είναι ένα βιβλίο για την ηγεσία και την επιχειρηματική στρατηγική, στο οποίο υπάρχει μια πλήρη ανάλυση των τεσσάρων κύριων επιχειρησιακών σκοπών: Ανακάλυψη, Βοήθεια, Επίτευγμα και Ηρωισμός. Εχει διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος 7 διεθνών και ελληνικών εταιριών. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του στην Εθνική Λυρική Σκηνή, η εφαρμογή ενός προγράμματος ανασυγκρότησης της , διαφύλαξαν τη συνέχεια της λειτουργίας της ,

David Watson

Ο David έρχεται στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα από την Αθήνα, όπου ήταν και είναι η έδρα του στην πλειονότητα της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στον ανώτερο τραπέζικο τομέα (πρωτίστως με τη Citibank) που διαρκεί περίπου 4 δεκαετίες. Πρόσφατα υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς και ακολουθεί Σύμβουλος στην Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias στην Αθήνα. Αποσύρθηκε το 2005, και απο τότε ο David εργάζεται σε τρία διοικητικά συμβούλια ως μη εκτελεστικός διευθυντής, συμπεριλαμβανομένων των easyGroup Holdings, της EFG Eurobank και της J & P Avax στην Αθήνα. Ο David κατέχει αμερικανική και ελληνική ιθαγένεια και μιλά άπταιστα και στις δύο γλώσσες – απέκτησε επίσης MBA από το Πανεπιστήμιο του Βορειοανατολικού Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ και από το κολλέγιο του Μαϊάμι στο Οχάιο της Αμερικής. Ο David έχει σημαντική εμπειρία από τα πολλά χρόνια που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα για να ασχοληθεί με τις δραστηριότητες του Ιδρύματος και εμπλουτίζει τις τριμηνιαίες συναντήσεις του διοικητικόυ συμβουλίου με δυτική εξυπνάδα και μεσογειακή ευαισθησία.

Peter Barton

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Κολλέγιο Magdalen), ο Peter Barton προηγήθηκε της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας με στρατιωτική θητεία ως 2ος υπολοχαγός σε βρετανικό σύνταγμα πεζικού – που βρισκόταν εκείνη την εποχή στην Κύπρο – και καπετάνιος στην ταξιαρχία του Λονδίνου.

Η εκτελεστική του καριέρα, με έδρα το City του Λονδίνου, εκτείνεται σε 20 χρόνια ως εταιρικός δικηγόρος, ακολουθούμενος από 13 χρόνια ως επενδυτικός τραπεζίτης. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών ο Peter κατείχε έναν αριθμό μη εκτελεστικών και pro bono ραντεβού, όπως ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Alliance & Leicester plc και ο Πρόεδρος της Howard de Walden Estates Ltd, The Guinness Partnership, Bramdean Asset management LLP και The Leonard Ingrams Foundation.

Είναι επίσης Διευθυντής της Jupiter US Smaller Companies plc και της easyGroup Holdings Ltd. Τα προσωπικά ραντεβού του περιλάμβαναν Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου και Ελέγχου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και Μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Βασιλικής Επιτροπής για την Έκθεση του 1851.

Ο Πέτρος ήταν ο Ύπατος Σερίφης και στη συνέχεια ένας αναπληρωτής υπολοχαγός του ευρύτερου Λονδίνου. Ως θεματοφύλακας των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων Stelios στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Μονακό, φέρνει τις πολυετές επαγγελματικές και επαγγελματικές του εμπειρίες στις συναντήσεις και τις δραστηριότητές τους.

Donald Manasse

Ένας ασκούμενος δικηγόρος και παραγωγός νομικού κειμένου, ο Ντόναλντ εδρεύει στη Νίκαια και το Μονακό για πάνω από 2 δεκαετίες. Γεννημένος στην Ιταλία, ο Ντόναλντ εκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ (Κολλέγιο Τρανσυλβανίας και Πανεπιστήμιο του Μιζούρι), οπότε έλαβε τον γιατρό του Juris από τη Νομική Σχολή της Νέας Υόρκης.

Από τότε, έγινε δεκτός σε έναν αριθμό Συλλόγων Μπαρ, όπως η Νέα Υόρκη και το Κονέκτικατ στις ΗΠΑ και η Νίκαια της Γαλλίας. Ο Ντόναλντ έχει επίσης γίνει δεκτός στο Δικαστήριο Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ, στο Εφετείο των Ομοσπονδιακών Κυκλωμάτων των ΗΠΑ, στο Φορολογικό Δικαστήριο των ΗΠΑ και στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Υπηρέτησε ως μέλος της κριτικής επιτροπής για το 31ο Κύπελλο της Αμερικής και έχει επίσης διοριστεί Chevalier de l’Ordre de St. Charles στο Πριγκιπάτο του Μονακό.

Τριγλωσσος , διπλή υπηκοότητα και πολυπολιτισμική, ο Ντόναλντ φέρνει μια πληθώρα προοπτικών και εμπειρίας μαζί με σημαντική σαβοΐρ-faire στις δραστηριότητες του Ιδρύματος.

JEAN-CLAUDE EUDE

Απόφοιτος του Harvard Business School, του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ και του Institut d’Etudes Politiques, ο Jean-Claude είχε μια μακρά και ουσιαστική καριέρα στον τομέα των δημόσιων οικονομικών – αρχικά ως οικονομολόγος στο ΔΝΤ, στη συνέχεια ως σύμβουλος ενός μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και αργότερα έγινε Ελεγκτής της Διαμερικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης στην Ουάσιγκτον.

Πιο πρόσφατα, ο Jean-Claude εδρεύει στο Μονακό, υπηρετώντας πρώτος ως Διευθυντής της Compagnie Monegasque de Banque και αργότερα ως Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Τραπεζών του Μονακό. Μετά τη συνταξιοδότηση, ο Jean-Claude υπηρετεί ως μη εκτελεστικός διευθυντής της easyGroup Holdings, είναι διαπιστευμένος από το 2008 ως Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Λετονίας στο Πριγκιπάτο του Μονακό και είναι επίσης διαχειριστής του Ινστιτούτου Αμερικανικών Πανεπιστημίων (IAU) Aix en Προβηγκία.

Πολύγλωσσο Γάλλος υπήκοος – ο οποίος έχει διοριστεί τόσο στην Επίσημη Τυνησία, όσο και στην Αξιωματία του Λονδίνου στο Μονακό – ο Jean-Claude φέρνει τη σημαντική γαλλική του κομψότητα καθώς και τη βαθιά ευρωπαϊκή γνώση τις τριμηνιαίες συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος.

 RENA ROUVITHA PANOU

Mrs Rouvitha Panou has extensive and diverse experience in financial services and the wider business sector. She holds a BSc Economics degree from The London School of Economics (Metcalfe Scholar), an MPhil Economics degree from the University of Cambridge and a Master of Science in Management degree from the Massachusetts Institute of Technology (Fulbright Scholar). From 1984 until 1991 she held executive positions in management and financial services consulting based in Boston, USA. She then worked at Laiki Group (with HSBC being the largest shareholder) until 2006 where she held, among others, the positions of Group General Manager (International & Treasury) and Managing Director Laiki Bank Hellas, serving in parallel as a Member of the Board of Directors of Laiki in Cyprus, Greece and Australia. She was appointed Chairperson of The Cyprus Development Bank in 2008 and also chaired its Russian banking subsidiary. She served as an Independent Non-Executive Director of the Boards of Vassiliko Cement Works Public Company and Alpha Bank in Cyprus, Alpha Bank in Romania and Alpha Leasing in Greece. In 2016 she was appointed Chairperson of the Cyprus Telecommunications Authority (CYTA), a position to which she was reappointed for a second tenure until 2021. She also chaired the Pensions & Grants Fund of the Personnel of Cyta and was a Board Member of the Cyprus Employers’ and Industrialists’ Federation. Currently she is an Independent Non-Executive Director of the Boards of Eurobank S.A. and Eurobank Holdings in Greece and a Member of the Advisory Council of the School of Economics and Management of the University of Cyprus.