Η Αποστολή Μας

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων , κυρίως σε χώρες όπου ο ιδρυτής έχει ζήσει και δούλεψει – το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Κύπρο και το Μονακό αλλά και τις τοπικές μας κοινότητες παρακάτω, αυτό που αποκαλούμε κοντά στο σπίτι.

Πώς λειτουργεί το Ίδρυμα

 1. ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Φαγητό Απο Καρδιάς.
  Το πρόγραμμα αυτό, που ξεκίνησε το 2013, προσφέρει κάθε μέρα – χωρίς καμία διάκριση – σνακ σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη . Κατά μέσο όρο δίνουμε φαγητό σε 300.000 ανθρώπους που έρχονται κάθε μέρα στα κέντρα διανομής μας σε Ελλάδα και Κύπρο.
 2. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 2 ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ .
  Κάθε χρόνο προσφέρουμε πολλά χρηματικά βραβεία σε ομάδες που συνεργάζονται και απαρτίζονται από τουλάχιστον έναν Τουρκοκύπριο και έναν Ελληνοκύπριο που συνεργάζονται στο νησί. Σε κάθε νικήτρια ομάδα απονέμεται χρηματικό έπαθλο.
 3. ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΩΡΕΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΕΙΑ ΓΚΑΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ .
  Σε περίπτωση σοβαρής καταστροφής, διατίθενται πρόσθετα κεφάλαια για την ανακούφιση των δεινών. Για παράδειγμα, δόθηκαν 505.000 € το Νοέμβριο του 2018 στους κοντινότερους συγγενείς 94 ανθρώπων που χάσαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών έξω από την Αθήνα , στο Μάτι Αττικής , νωρίτερα εκείνο το καλοκαίρι.
 4. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.
  Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το βραβείο λειτουργεί σε συνεργασία με το Leonard Cheshire, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που επικεντρώνεται στη βοήθεια στην αναπηρία. Τα βραβεία απονέμονται σε άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν ξεκινήσει τη δική τους επιχείρηση.
 5. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΔΟΥΚΑ
  Δίνονται υποτροφίες ώστε νέα παιδιά με οικονομικές δυσκολίες να μπορέσουν να φοιτήσουν σε σχολεία και πανεπιστήμια όπου ο Στέλιος ήταν και ο ίδιος εκπαιδευμένος (Γυμνάσιο Δούκας στην Αθήνα, LSE και Bayes University στο Λονδίνο).